Biografie

BRUNO COMBY

Bruno Comby s-a nascut in anul 1960 in Rochefort, Franta. A studiat la Scoala Politehnica si Universitatea de Stiinte Tehnice Avansate (ENSTA) din Paris, specializandu-se in fizica nucleara. A fost asistent la Facultatea de Medicina din Paris si a realizat cursuri pentru medici, interprinderi si publicul larg. Bruno a calatorit si si-a desfasurat cercetarile in diferite tari ale lumii precum SUA, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Olanda, Africa (Gabon, Djibouti, Sahara), Asia, Madagascar si Insulele Reunion.

Bruno Comby este presedintele Asociatiei Ecologistilor pentru Energia Nucleara (EFN - website: http://www.ecolo.org), fondator al Miscarii Optimiste si Director al Institutului Bruno Comby, in cadrul caruia coordoneaza o echipa de cercetatori si medici de renume mondial, efectuand cercetari in domeniul nutritiei si sanatatii preventive.

Este autorul a numeroase studii si publicatii stiintifice si a 10 carti traduse in mai multe limbi. Acestea au ajutat peste un milion de cititori sa duca o viata mai sanatoasa.

In cadrul cercetarilor sale in domeniul sanatatii, Bruno Comby a pus la punct un nou aparat: primul sistem de masura a tremurului nervos in repaus (TNR), denumit Stressometrul Comby. Tremurul se accentueaza sub efectul cafeinei, al nicotinei si al adrenalinei si constituie un indicator clinic fiabil al gradului de nervozitate al unei persoane. Stressometrul permite realizarea de studii stiintifice avansate in domeniul prevenirii problemelor neurologice. Acesta este folosit de catre medici si specialisti din domeniul sanatatii dar si de catre publicul larg.

Pana in anul 1998, Bruno Comby a fost unul din principalii administratori ai Comitetului National Impotriva Tabagismului si este autorul bestseller-ului european, "Cum sa va eliberati de tabac".

In timpul liber, Bruno Comby practica ski, inot si surfing, discipline pe care le-a predat timp de mai multi ani.